Fókuszban a Diákolimpia!

2017. 06. 22. (csütörtök) 07.24

Június 21-24. között Debrecen ad otthont az összevont Diákolimpia Országos Döntőnek.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a megnyitóval kezdetét vette szerda este az idén harminc éves versenysorozat, melynek szervezője a Magyar Diáksport Szövetség. A Hódosban beszédet mondott Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Berki Krisztián, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok bajnok tornász.

A Debreceni Sportcentrum Kft. által üzemeltetett létesítmények közül a Hódos Imre Rendezvénycsarnok és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont a fiú és lány kézilabda küzdelmeinek. A Sportkomplexum területén található centerpályán a labdarúgók játszanak, míg a Gyulai István Atlétikai Stadionban az atléták versenyeznek. A Debreceni Sportuszodában az úszók mérik össze tudásukat, míg a Főnix Csarnokban a döntőket és a bronzmeccseket vívják a kézilabdázók.

Csütörtöktől szombatig hat sportágban (atlétika, úszás, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda), mintegy 1500 diák küzd meg az érmekért a cívisvárosban.

Az esemény zárónapján a Főnix Csarnok parkolójában egy ingyenesen látogatható Fesztivál Falu is várja az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek a Magyar Diáksport Szövetség önkéntes programjával, továbbá sporttörténeti kiállítás, sportdietetikai tanácsadás, ugrálóvár, trambulin, falmászás, „Be strong” kondipark és arcfestés is szerepel a kínálatban.

Mindemellett a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola szakosztályai (atlétika, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás) sportági bemutatókat tartanak.

A Diákolimpia a - Főnix Csarnok - Children of Distance együttes koncertjével zárul.

 

Hajdú-Bihar megyét az alábbi oktatási intézmények képviselik a Diákolimpián:

Fiú kézilabda: Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola

Leány kézilabda: Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium (Hajdúnánás)

Fiú kosárlabda: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

Leány kosárlabda: Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola

Labdarúgás: Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (Nádudvar), Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Fiú röplabda: Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Leány röplabda: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

 

Fotó: Miskolczi JánosCikk nyomtatása