Újra a Veszprémé a Magyar Kupa!

2018. 04. 15. (vasárnap) 21.28

Teltházas nézősereg előtt szerezte meg zsinórban tizedik győzelmét a bakonyi egyesület.

A férfi kézilabda Magyar Kupa döntője a 7. kupaelsőségére hajtó Szeged és a 27. győzelmére vágyó Veszprém között meglehetősen hullámzó játékkal kezdődött: az első gólt a Szeged szerezte Ivan Srsen volt eredményes, de 2–1-re már a Veszprém vezetett, majd 4–3-nál már ismét a szegedieknél volt az előny.

Két góllal először a Szeged tudott meglépni a 23. percben, akkor 9–7, másfél perc múlva 10–7 állt az eredményjelzőn.

A fordulatos játékot és sok feszültséggel teli perceket hozó első félidő mégis majdnem veszprémi előnnyel zárult, Kent Robin Tönnesen és Lékai Máté góljaival két perc alatt sikerült az egyenlítés, sőt, ha Dejan Manaszkov nem lép rá a vonalra az utolsó veszprémi akciónál a végén, akkor minden bizonnyal vezetve mentek volna pihenni Nagy Lászlóék, így viszont Bodó Richárdék ünnepelhettek, miután bombája bepattant Mirko Alilovic kapusról.

A 11–10-es szegedi előny aztán még tovább nőtt, ám a szünetben beküldött Petar Nenadics góljaival sikerült az egyenlítés 13–13. A Veszprém ezt követően előrántotta Dragan Gajicot a kalapból, aki bevágott két gólt a szélről, majd jött az utolsó szegedi feltámadás.

A mintegy 1500 szurkolójuk kísérte kék-mezesek Stas Skube, Bodó és Bánhidi Bence góljaival ismét a maguk javára fordították az eredményt, ám 17–16 után többet nem volt náluk a vezetés.

Ez nagyrészt azért történt így, mert amikor Manaszkov és Ugalde kiállítása miatt kettős emberelőnybe kerültek, nemhogy egyetlen gólt sem dobtak, de még kaptak is, így ahelyett, hogy tíz perccel a vége előtt visszajöttek volna a meccsbe, inkább háromgólos hátrányba kerültek.

Ezt az előnyét a Veszprém már nem tékozolta el, sőt még ötre is feltornázta a különbséget, végül két góllal, 23–21-re győzött, így sorozatban 10. alkalommal, történelme során 27-szer lett MK-győztes.

A bronzérmet a Balatonfüred szerezte meg, amely 31–25-re verte a Csurgót.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA DÖNTŐ

MOL-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM 21–23 (11–10)

A 3. helyért

BALATONFÜREDI KSE–CSURGÓI KK 31–25 (16–10)

 

Forrás: nso.hu

Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltCikk nyomtatása