Győzelemmel nyitottak a címvédők

2018. 07. 03. (kedd) 08.18

A női junior világbajnokság második játéknapján megkezdte szereplését a C-csoport minden résztvevője. Oroszország fölényes győzelemmel rajtolt csoportjában, Montenegró könnyed sikert aratott az első mérkőzésén, míg a D-csoportot a franciák szoros győzelme nyitotta Horvátország ellen.

A-csoport:

MONTENEGRÓ-PORTUGÁLIA 30-23 (14-10)

Sok támadás, de pontatlan befejezések jellemezték az első játékrészt. Az első 5 percben egyáltalán nem találta Montenegró a ritmust, utána viszont végig magabiztosan vezetett a szünetig. A második félidőben nagyon agresszívan játszott mindkét válogatott, az adok-kapokból Montenegró jött ki jobban, magabiztos 7 gólos sikert arattak.

B-csoport:

OROSZORSZÁG-KÍNA 35-16 (15-3)

A legnagyobb izgalmat az szolgáltatta a mérkőzésen, hogy a játékvezetők hogyan tudnak majd kommunikálni a két csapat játékosaival és stábjukkal, ugyanis több vitatott helyzetben, nyelvi akadályokba ütköztek. Oroszország hamar a kínaiak tudtára adta győzelmi szándékát, az első félidőben erődemonstrációt tartottak, mindössze 3 kapott góllal zárták a játékrészt. A második felvonás már több kínai találatot hozott, de nem veszélyeztették az oroszok magabiztos győzelmét.

KOREAI KÖZTÁRSASÁG-IZLAND 29-29 (16-12)

Korea el tudott lépni az elején, az pedig csak növelte önbizalmukat, amikor kapusuk is gólt szerzett. A kezdeti nehézségek javultak a szünetig északi oldalon, de Korea sem adta magát könnyen, a szünetben 4 góllal vezettek. Izland sokkal élesebben jött ki a második félidőre, a 44. percben ki is egyenlítettek, innen pedig fej-fej mellett haladt a két nemzeti együttes a végéig. Döntés nem született, igazságos döntetlen a vége.

SZLOVÉNIA-CHILE 33-20 (16-8)

A 10. percig óriási rohanás jellemezte mindkét csapatot, 7-4-es állásnál kezdtek kicsit megnyugodni. Ekkor már kidolgozott, szép támadásokat láthattak a nézők, viszont kevesebb gólt. A szünet előtt sikerült biztos előnyt gyűjtenie Szlovéniának. Ezt nem csak megtartani tudta a mérkőzés végéig, hanem majdnem megduplázni is. Magabiztos kezdés a szlovénektől, mind támadásban, mind védekezésben összeállt a csapat.

C-csoport:

DÁNIA–ANGOLA 25-20 (14-10)

Dánia a kezdősípszó után azonnal dominált a mérkőzésen. A félidő felénél az északiak kapus nélkül kezdtek támadni, ami az angolaiaknak hozta meg az áttörést, feljöttek 10-3-ról 10-8-ra. Angola felszívta magát a második félidőre, nem egyszer támadott az egyenlítésért is, de ez egyszer sem sikerült. A végére elfáradtak az afrikaiak, a skandinávok 5 gólos győzelmet arattak.

HOLLANDIA-PARAGUAY 47-25 (25-15)

A hollandok végig előnyben játszottak, nem csak a gólok számában, de magasságban és fizikailag is ellenfelük fölé nőttek. A 15. percben már 10 gólos volt a különbség. Remek egyéni akcióknak köszönhetően sikerült kisebbre csökkenteniük hátrányukat a dél-amerikaiaknak, de a félidő vége megint az európaiaknak sikerült jobban. A második 30 perc sem hozott meglepetést, a hollandok fölényes győzelme egy másodpercig sem forgott kockán. Jól mutatta az erőviszonyokat, a hollandok több mint 2 percig kettős emberhátrányban játszottak, ezt az időszakot is 2-0-ra nyerték.

ROMÁNIA-JAPÁN 32-30 (15-17)

Az első 10 perc a románok kapusáról szólt, ihletett formában védett. 8-2-es állásnál a japánok időkérése csodát tett, a 23. percben kiegyenlítettek, majd az előnyt is megszerezték. A második félidő közepéig nagyon magabiztosan vezettek a japánok, itt azonban megtorpantak. Az 51. percben kiegyenlített Románia (27-27), majd az utolsó 2 percet emberelőnyben játszva meg is nyerte a találkozót.

D-csoport:

FRANCIAORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 19-16 (7-7)

Az elejétől kezdve érződött, hogy két rendkívül masszív, összeszokott válogatott csap össze. A horvátok el tudtak lépni, de a franciák talpra álltak a szünetig, így döntetlen állással mentek pihenni a felek. Remek kapusteljesítmény nehezítette mindkét fél gólszerzési lehetőségeit, így végig kiegyenlített volt a mérkőzés. A végén Horvátország többet hibázott, a franciák pedig éltek a lehetőségeikkel, 3 góllal nyertek.

NÉMETORSZÁG-SVÉDORSZÁG 18-19 (10-12)

A találkozó elejétől kezdve hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét csapat. A svédek folyamatosan elléptek, majd adták le előnyüket. Kőkemény védekezés folyt mindkét oldalon, ami a második félidőben kiegészült hihetetlen kapusteljesítményekkel, így ebben a játékrészben még kevesebb gól esett, mint az előzőben. A németek időntúli szabaddobása nem sikerült, Svédország szoros meccsen, egy góllal győzött.

SPANYOLORSZÁG-EGYIPTOM 39-20 (18-7)

Az 5. percben nagy meglepetésre 3-3-ra állt a mérkőzés, innen viszont nem sok babér termett Egyiptomnak, a spanyolok kapusa lehúzta a rolót, a szünetig már csak 4 gólt kapott. Elöl is feljavultak az európaiak, tetemes előnnyel mentek pihenőre. A második félidőben sem tétlenkedett Spanyolország, meg sem álltak 39 dobott gólig. A védekezésre kevesebb hangsúlyt fektettek, így az afrikaiak is szép számmal dobtak, a vége 19 gólos spanyol siker.Cikk nyomtatása