Férfi MK: 11 év után kupagyőztes a Szeged

2019. 04. 07. (vasárnap) 21.47

Óriási hangulatban, teltház előtt zajlott a férfi Magyar Kupa döntője Debrecenben. A Szeged és a Veszprém csapott össze a kupáért ismét, a címvédő hétgólos hátrányba került a szünetre, a folytatásban ugyan lett volna lehetősége a fordításra, ám végül a Szeged nyerte a finálét egy góllal, így hetedszer emelhette a magasba a trófeát. A bronzmérkőzésen négy góllal is vezetett a Dabas, azonban az utolsó negyedben feltámadt a Balatonfüred é egy gólos győzelemével megnyerte a bronzérmet.

Férfi Magyar Kupa, döntő:

TELEKOM VESZPRÉM-MOL-PICK SZEGED 27-28 (10-17)

Debrecen, játékvezetők: Bíró, Kiss.

VESZPRÉM: Mikler, Sterbik (kapusok), Blagotinsek 1, Gajic 5 (4), Ilic 2, Lékai 4, Mackovsek 1, Mahe 1 (1), Manaskov, Marguc, Nagy 7, Nenadic 1, Nilsson 2, Strlek 3, Terzic, Tonnesen. Edző: Davis David.

SZEGED: Alilovic, Sego (kapusok), Balogh 2 (2), Bánhidi 1, Blazevic, Bodó 2, Bombac 6, Canellas 2, Gaber 1, Henigman, Kallman, Kasparek, Maqueda 7, Sigurmannsson 4 (1), Sostaric 3, Zhitnikov. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 8, ill. 10.

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

Gyors gólváltásokkal kezdődött a döntő, az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ehhez nagyban hozzájárult a kapuban Alilovic, aki az első felvonás során összesen nyolc bravúrt mutatott be. Manaszkovot ápolni kellett, Blazevic találta el a könyökével. A 14. perctől kinyílt az olló, a Szeged hét gólos előnyben is volt, így David Davis kénytelen volt időt kérni. Nem sokat segített az egy perc, a szünetig maradt a hét gólos szegedi előny.

A fordulás a kiváló formában játszó Alilovic védésével folytatódott, aki Nagy lövését hárította, de a másik oldalon Sterbik is szép védést mutatott be. Négy gólra jött fel a címvédő, amikor Juan Carlos Pastor kihasználta az időkérést. Maqueda előbb mellé ejtette, a túloldalon Alilovic védte Lékai lövéslét, majd Maqueda ezúttal nem hibázta el, szép cselt követően lőtt a kapuba. Bánhidi piros lappal hagyta el a pályát, miután Nenadics vállát ütötte meg a levegőben. Két gólos szegedi előnnyel fordultak a csapatok az utolsó két percre, a végére szépített a Veszprém és feljött egy gólra. Óriási izgalmakat tartogatott a hajrá, Nagyot még kiállították két percre, aki Bodót lökte föl. Öt másodperccel a vége előtt még időt kért a Veszprém, Lékai lövését Alilovic hárította, így egygólos győzelmével a Szeged a kupagyőztes.

Férfi Magyar Kupa, bronzmérkőzés:

ROTACHROM DABAS-BALATONFÜREDI KSE 20-21 (13-10)

Debrecen, játékvezetők: Altmár, Horváth.

DABAS: Holló, Pallag (kapusok), Ács, Bíró 2, Borsos 4, Halász 3, Kekezovity 4, Kiss, Klyuyko, Lepsényi, Országh 1, Perisic 1, Shinnosuke 1, Simovic, Szöllősi 3, Zakics 1 (1). Edző: Tomori Győző.

BALATONFÜRED: Bősz, Fazekas (kapusok), Bóka 3, Da, Déber, Határ, Hornyák 2, Kemény 2, Máthé 5 (3), Németh, Orbán, Semenov, Szita 6, Szöllősi 2 (1), Szöllősi, Topic 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12, ill. 8.

Hétméteresek: 3/1, ill. 6/4.

Remekül kezdte a bronzmérkőzést a Dabas, hat perc leforgása alatt négy gólt lőtt, míg a Balatonfüred csupán egyszer talált be, ráadásul Holló is kiválóan teljesített a dabasi fal mögött. Négy góllal ment a Dabas, amikor Csoknyai István időt kért, szükség is volt rá, Szita talált be a kapuba, de közelebb zárkózni csupán a második negyedben tudott a Füred, Hornyák találatával kettőre dolgozta le a hátrányát a Balaton-parti együttes. A szünetig állandósult a forgatókönyv, a Dabas magabiztosan tartotta az előnyét és nem engedte kettőnél közelebb zárkózni a Balatonfüredet, a szünetben három gólos volt a Dabas előnye.

A folytatás is hasonlóan alakult, mint az első játékrész, a Balatonfüred sokáig nem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, a dabasi hálóörök is parádéztak, Holló többször is bravúrt mutatott be, Pallag pedig hetest védett. Csupán az utolsó negyedben volt lehetősége a Balatonfürednek megfordítani a mérkőzést, élt is vele, egyre zárkózott föl Csoknyai István együttese, Máthé hetesével pedig először a mérkőzésen egyenlített a Füred, majd Bóka szerezte meg a vezetést jelentő találatot. A Dabas ugyan egyszer még egalizált, de már nem tudta visszahozni a mérkőzést, így egygólos győzelmével a Balatonfüred örülhetett a bronzéremnek.

 

Forrás és fotó: mksz.hu

 Cikk nyomtatása