Sikeres főpróba

2019. 04. 30. (kedd) 23.39

Jeges majális Debrecenben: a jeget tesztelte a januári Európa-bajnokság helyszínén, a Főnix Csarnokban a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott – a felnőttek és az utánpótláskorúak egyaránt.

A Főnix Csarnokban napok óta lázasan készültek a felnőtt és utánpótlás válogatott fogadására: kedden délelőtt a fiatalok, kora délután pedig az olimpiai bajnokokat is felvonultató csapat tesztelte a jeget.

A pályával mindenki elégedett volt, még a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) gyorskorcsolya sportigazgatója, Hugo Herrnhof, korábbi olimpiai és világbajnok short trackes is, aki rendkívül barátságosnak nevezte a Főnix Csarnokot, amely egyszerre nagy és tágas, de otthonos.

A kora délutáni program során az olimpiai keret tagjai egyesével léptek jégre – néhány igazolt hiányzó ugyan akadt, de a csapattagok többsége kipróbálta a debreceni jeget, s minden bizonnyal hasznos tapasztalatokkal szolgálnak majd a versenyzők és az edzők a jégkészítőknek.

A nyílt edzésen megjelent Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, dr. Papp László, Debrecen polgármestere – a januári kontinensviadal szervezőbizottságának elnöke és társelnöke egyaránt elégedetten nyugtázta az előkészületeket.


Forrás: HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi IstvánCikk nyomtatása