Ez már a célegyenes!

2020. 01. 21. (kedd) 09.42

Sorban érkeznek a csapatok a debreceni Európa-bajnokságra – a Főnix Csarnok jegét elsőként a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók próbálhatták ki.

A magyar csapat, csakúgy, mint például az orosz, a holland és a brit, már vasárnap megérkezett Debrecenbe, a pénteken kezdődő Európa-bajnokság helyszínére.

A mieink kapták meg a lehetőséget arra, hogy elsőként teszteljék a Főnix Csarnok jegét: a magyarok egy hosszabb szárazföldi edzés után hétfőn tíz órakor léptek pályára – mindannyian kíváncsian vették birtokba a jeget, hogy aztán úgy egy óra múlva elégedetten húzzák le a lábukról a korcsolyát.

„Az elején kicsit instabilnak éreztem a jeget, aztán jött a jégfelújítás, és máris jobb lett minden. De a jég ilyen. Óráról órára, de legalábbis napról napra változik az állapota” – mondta el Liu Shaoang.

A lányoknak, élükön Jászapáti Petrával, kifejezetten elnyerte a tetszését a jég, egy pedig biztos: senki sem panaszkodott a jég minőségére.

Nem érkezett reklamáció a többi csapattól sem – a hétfői programban a mieink után a britek következtek, és ott volt a jégen az az Elise Christie, aki a tavalyi szófiai világbajnokságon versenyzett utoljára.

Az elmúlt évek klasszisai közül ketten biztosan hiányoznak majd a debreceni kontinensviadalról: továbbra sem versenyez még az egy évvel ezelőtt súlyos égési sérüléseket szenvedő holland Sjinkie Knegt, valamint a sérüléssel küzdő orosz Viktor An.

 

Forrás és fotó: https://euroshorttrack2020.com/Cikk nyomtatása