Örökre szóló élményt kaptak!

2020. 01. 24. (péntek) 18.34

A debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szervezői és szponzorai jóvoltából ötszáz rászoruló gyerek volt ott január 24-én, pénteken a Főnix Csarnok lelátóin.

A jótékonyság akció keretében a Debrecen 160 kilométeres vonzáskörzetében élő gyerekek nemcsak belépőt kaptak a versenyre, hanem tíz busz településenként ötven-ötven gyereket hozott a Cívisvárosba, amelynek határától a járművek rendőri felvezetéssel érkeztek az Európa-bajnokság helyszínére.

A fiatalokat és kísérőiket a Főnix Csarnok mellett Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Váradi Orsolya a MOKSZ ügyvezetője, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Homm Károly a Homm Kft. ügyvezetője, valamint Nagy Róbert és Nagy Zsolt a Nagykonyha Kft. tulajdonosai fogadták.

A gyerekek ezt követően megtekintették a délelőtti futamokat, majd megkapták a köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó Nagykonyha Kft. által felajánlott bőséges hidegcsomagokat és a Kossuth tér felé vették az irányt, ahol óriáskerekezés, Nagytemplomi látogatás és a meleg ebéd elfogyasztása következett, majd a Spar jóvoltából mindannyian gyümölcskosarat kaptak, amelyet hazavihettek.

Az ötletgazda a Homm Kft. volt, amely az elmúlt években Magyarország meghatározó autóbuszos személyszállítójává nőtte ki magát, és amely számára kiemelten fontos, hogy szerepet vállaljon a magyar olimpiai mozgalomban, de emellett ugyanilyen fontosnak tartja, hogy segítsen az arra rászorulóknak, hogy egy-egy jótékonysági akció keretében felhívja a figyelmet egy társadalmi rétegre, a gyerekekre, az elmaradott területekre.

A program megszervezéséhez – anyagilag is – csatlakozott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, a Debreceni Sportcentrum Kft., a debreceni Nagykonyha Kft. és a Spar. Cikk nyomtatása