Örömszavak

2020. 01. 26. (vasárnap) 00.14

Remek futamokat hozott a debreceni Európa-bajnokság szombati napja – az érmesek boldogan értékelték teljesítményüket a program legvégén.

Liu SHAOANG az 1500 m aranyérmese, az 500 méter ezüstérmese

„Igazán szenzációs élmény, hogy ekkora, ráadásul magyar közönség előtt ilyen szép eredményeket értem el. Nem igazán találom még a szavakat ennek kapcsán. Örültem az ezerötszázon szerzett aranyéremnek, de azért volt bennem némi szomorúság, hiszen Shaolin az utolsó körben kicsúszott. Aztán ötszázon megmutattuk, mire képesek a Liu testvérek!”

Suzanne SCHULTING (fotó) az 500 méter és az 1500 méter aranyérmese

„Mindkét döntőm és győzelmem kapcsán boldog vagyok, az ötszázra különösen, hiszen világklasszis sprinterek ellen voltam képes nyerni. Álomszerűen kezdtem ezt az Európa-bajnokságot.”

LIU Shaolin Sándor az 500 méter aranyérmese

„Különleges és egyben fantasztikus volt, hogy ennyien itt voltak a Főnix Csarnokban, nagyon remélem, hogy a jövőben még több világversenyt fogunk rendezni. Sohasem úgy megyek fel a jégre, hogy le akarom győzni az öcsémet, Shaoangot, sőt, a legnagyobb boldogság, hogy mindketten ott álltunk a dobogón. Az ezerötszázas kicsúszásom miatt dühös voltam, de úgy öt perc alatt túltettem magam a történteken.”

Arianna FONTANA az 1500 m ezüstérmese

„Nem-nem, nagyon boldog vagyok az ezüsttel. Kicsit beragadtam hátul az elején, de aztán sikerült utolérnem Suzanne Schultingot, ez biztató a jövőre nézve. Nagyon szeretnék csatázni vele egyet a debreceni Európa-bajnokságon: csak én és ő, és meglátjuk mi történik. Még soha nem volt lehetőségem rá mostanáig, hogy ellene fussak.”

Vladislav BYKANOV az 1500 méter bronzérmese

„Boldog vagyok, beleadtam mindent. Elégedett vagyok, eddig ez a szezon nem túl jól alakult a számomra. Úgyhogy most nagyon örülök ennek az éremnek, jól érzem magam Debrecenben, és jól is megy a korcsolyázás. A jég nagyszerű, a hangulat kiváló, szóval minden szuper!”

Anna SEIDEL az 1500 m bronzérmese

„Nagyon boldog vagyok. Eddig nem ment a szezonban, a hangulatom sem volt túl jó, örülök, hogy érmet szereztem. Beleadtam mindent, s bár még nem néztem vissza a futamot, azt hiszem, nem hibáztam.”

Natalia MALISZEWSKA az 500 méter bronzérmese

„Boldog vagyok. Egy Európa-bajnokságon szerzett bronzéremmel mehetek haza, ezért is jelent számomra sokat. Nehéz döntő volt, én be is ragadtam a harmadik pozícióban, így az utolsó körben már csak arra figyeltem, hogy tartsam a harmadik helyet.”

Szemjon JELISZTRATOV az 500 méter bronzérmese

„Mindegy milyen érmet szerzek, lehet az arany, ezüst, vagy bronz – érmet szerzek. A döntőben az utolsó helyről indultam, és bár próbáltam az élre állni, a Liu testvérek nagyon gyorsak voltak.”

 

Forrás: HUNSKATE Média

Fotó: Derencsényi István

 Cikk nyomtatása