Isten éltessen Daniel!

2016. 03. 11. (péntek) 23.14

Ma délután a versenyzők közül elsőként megérkezett Debrecenbe a március 16-án kezdődő junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság egyik favoritja, az izraeli Daniel Samohin.

A vb szervező bizottsága tortával köszöntötte a 18. születésnapját szombaton betöltő fiatalembert, aki a pozsonyi Eb-n elért 7. helye után nyíltan kijelentette, győzni jön városunkba. Az Egyesült Államokban élő tel-avivi születésű sportoló két hihetetlenül egyedi programmal, izgalmas karakterekkel - egy rock sztárt és egy őrült zsenit alakít - szeretne aratni. Egy biztos, a Samohin családban állandóan téma a műkorcsolya, hiszen az edzője az édesapja Igor, míg a koreográfusa pedig az édesanyja, Irina.

A Daniel Samohinnal készült interjú hamarosan olvasható lesz oldalunkon.

 

– Először is, boldog tizennyolcadik születésnapot kívánunk, Daniel! A szervező bizottság eg tortával köszöntött. Meglepődtél?

– Daniel:: Nagyon is, egyáltalán nem számítottam ilyen fogadtatásra. Boldog vagyok, hogy kaptam ezt a tortát, nagyon köszönöm!

– Mit jelent számodra, hogy szombaton betöltöd a 18. születésnapodat?

– Daniel: Ez nagyon fontos, tulajdonképpen ekkor lesz az ember hivatalosan is felnőtt, például lehet már jogsija is.

– Az érem lenne a legszebb szülinapi ajándék, ugye?

Daniel: kiegyeznék vele!

– A világbajnokság előtt néhány nappal, egy kis édesség még belefér?

Daniel: Persze, majd egy kicsit többet futok a bemelegítésnél, nem lesz gond.

– Mit tudsz Debrecenről, utánanéztél-e, hogy mit kell tudni Magyarország második legnagyobb városáról?

Daniel: Nem, erre sajnos nem volt időm, de remélem, szét tudunk egy kicsit nézni.

– Nemrég Pozsonyban szerepeltél a felnőtt Európa-bajnokságon, ahol a 7. helyen végeztél. Azóta változtattatok, finomítottatok valamit a programon, még jobb lesz a gyakorlat, mint Szlovákiában volt?

Daniel: Változtattunk, a kűr egy kicsit rövidebb lesz, az egyik lépéssoron módosítottunk. A többi majdnem ugyanaz, kivéve, hogy a rövid programban nem lesz a két négyfordulatos, hiszen a junioroknál nem lehet négyfordulatost ugrani a rövid programban, helyettük triplát ugrok. A többi ugyanaz, szerintem segít az Eb-n szerzett tapasztalat.

– Éremért jöttél?

– Daniel: úgy gondolom, képes vagyok rá, egyszerűen csak el kell végeznem a munkát, nem latolgatom az éremesélyeket, mert ha az jár a fejemben, akkor jól összezavarodnak a gondolataim. Legfontosabb: egyszerűen csak elvégezni a munkát, edzeni a Vb-ig hátralevő napokon, és arra törekedni, hogy hibátlan programot mutassak be.
– Izrael pénteken a vb első delegációjaként érkezett a világbajnokságra, néhány nappal a kezdés előtt. Mi az oka ennek a sietségnek?

Daniel: Úgy gondoltuk, jó lesz néhány nappal hamarabb érkezni, hogy hozzászokjak az időeltolódáshoz, a jéghez. Nem hátrány, hogy még néhány napot itt edzek a kezdés előtt. Szombaton ünneplem a 18. szülinapom, remélem kicsit körül tudunk nézni a városban is, kicsit ünnepelhetünk is.

 Cikk nyomtatása