Japán aranyérem a nőknél

2016. 03. 19. (szombat) 18.03

Tóth Ivett a rövid program 15. helye után a szezon legjobbját mutatta be a kűrben, így összességében az előkelő 8. helyen végzett.

Példátlan sérüléshullám sújtotta az orosz női műkorcsolyázókat a debreceni világbajnokságon. Bokasérülés miatt tegnap a rövid programot be sem tudta mutatni az ifjúsági olimpiai bajnok Curszkaja, mely után a kűrt a legjobb pozícióból váró Alisa Fedichkina a száraz edzés alatt kificamította a jobb bokáját. A két nagyágyú távollétében a japán Marin Honda nyakába akasztották az aranyérmet, az orosz Sotskova ezüst-, míg a másik japán, Higuchi pedig bronzérmet szerzett.

A magyarok közül –ahogy azt előzetesen vártuk- Tóth Ivett teljesített a legjobban, aki a közönség buzdítása közepette remekül teljesített a kűrben, így optimistán várhatja a bostoni felnőtt világbajnokságot.

Tóth Ivett: Úgy éreztem most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni. Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire sosem futottam jól, ezt most tényleg sikerült odatenni. Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket. Már a program első fele is elég jól sikerült, a második felében pedig végig vitt a zene lendülete. Nagyon jól éreztem magam, hihetetlenül boldog vagyok.

Sebestyén Júlia, Tóth Ivett edzője: Nagyon feszült volt a rövid program előtt, látszott rajta, és ezt a helyzetet nem tudta kezelni. Nagy volt rajta a nyomás, de most végre bizonyíthatott – magának is. A program első felének végén volt egy apró hiba a rittbergernél, ott szerintem már picit fáradt a koncentrációja, de nagyon szép programot mutatott be. Az Európa-bajnokság után próbáltunk nehezíteni a kűrjén: most két lutzot ugrott, a kombinációba nehezebb ugrások kerültek, a sorozatban pedig ott volt az axel, reméltük, hogy a sok nehéz elemből minél többet megcsinál. Sikerült, élete legjobbját kapta most! És junior világbajnokságon 103 pontot kapni… Gyönyörű eredmény.

Női műkorcsolya-végeredmény

1.Marin Honda (JPN)

2.Maria Sotskova (RUS)

3.Wakaba Higuchi (JPN)

.

8. Tóth Ivett (HUN)

 

 Cikk nyomtatása