Karnyújtásnyira a németországi vb!

2017. 06. 11. (vasárnap) 09.56

A magyar női kézilabda válogatott fantasztikus buzdítás mellett kilencgólos győzelmet aratott a Főnix Csarnokban Szlovákia ellen, így nyugodtan várhatja a szerdai, pozsonyi visszavágót.

A mieink keretéből ezúttal Kiss Éva, Orbán Adrienn, Termány Rita és Kiss Nikolett nem került a pályára lépő csapatba, amelyben Bíró Blanka – Bódi Bernadett, Kovacsics Anikó, Szekeres Klára, Kisfaludy Aniett, Zácsik Szandra és Schatzl Nadine kezdett, támadásban pedig Szekerest és Kisfaludyt Görbicz Anita és Mayer Szabina váltotta. Az első magyar támadásból Görbicz betalált. Lányaink zavaró védekezéssel is próbálkoztak, támadásban pedig Görbicz talpról látványos gólt lőtt, ezzel 6-3-ra vezetett a magyar válogatott, amikor Klivinyi is lehetőséget kapott. 7-4-nél Dusan Poloz időt kért, és csapata tartotta is három gólos hátrányát az első félidő utolsó perceire fordulva, de Schatzl duplájával és Kovacsics góljával meggyőző előnyhöz jutottunk szünetre (14-8).

A második félidőt nagyon határozott védekezéssel kezdte Kim Rasmussen csapata, így hamar tíz gólosra hízott az előnyünk. Bíró Blanka büntetőt védett, de zsinórban három gólt kapott, majd emberhátrányba is került a magyar együttes. A kapuba Janurik állt, aki szintén védett egy büntetőt, így visszaállt a tíz gól körüli különbség. 25-16-nál Görbicz nyolcadik gólja után büntetőt hagyott ki, majd hét gólra felzárkózott az ellenfél, amikor Kim Rasmussen időt kért. A magyar csapat nem tudta tovább növelni előnyét, 26-19-es állásnál kezdődött meg az utolsó két perc, majd Tóth Gabriella talált be, pár másodperccel a vége előtt pedig Görbicz Anita is gólt szerzett, így végül kilenc gólos sikert aratott a magyar válogatott, így jó esélyt teremtett magának a vb-részvétel kiharcolására.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: - Az eredménnyel elégedett vagyok, fontos volt az utolsó két gól, hiszen a kilenc gólos előny nem kevés, de főként a mutatott támadójátékkal nem lehetünk elégedettek, ez bosszant. A védekezés megfelelő volt, hiszen kevesebb, mint 20 gólt kaptunk, ám a támadásainkon javítanunk kell.

 

Női vb-selejtező, 1. mérkőzés:

MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA 28-19 (14-8)

Debrecen, játékvezetők: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).

MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Szöllősi-Zácsik 4, Schatzl 6, Kovacsics 2, Hársfalvi 1, Görbicz 9 (4), Kisfaludy, Klivinyi, Sirián, Bódi 3, Szekeres, Mayer 2, Pálos-Bognár, Lukács, Tóth 1. Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN.

SZLOVÁKIA: Gubiková, Medvedová (kapusok), Bujnochová, Rajnohová, Rebicová 1, Rechtorisová 2, Habanková, Patorková 2, Holesová 1, Kucerová 2 (1), Szarková, Mikulcik 1, Jakubisová 3, Skolková 6, Olsovská 1, Minarciková. Szövetségi kapitány: Dusan Poloz.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2.

Visszavágó: június 14., szerda 18:00, Pozsony

 Cikk nyomtatása