Remek debreceni program: Pályán a nemzeti csapatunk!

2017. 11. 20. (hétfő) 18.13

Pénteken Bydgoszczban a lengyelek ellen kezdi meg a világbajnoki selejtezőket a magyar férfi kosárlabda válogatott, majd két nappal később Koszovót fogadja a Főnix Csarnokban.

Nem túlzás, hosszú idő után ismét kosárlabda lázban ég városunk.  Talán még a legvérmesebb cívisvárosi sportbarátok sem gondoltak arra, hogy a DEAC kilenc forduló után (5 győzelem 4 vereség) a pontvadászat ötödik helyén tanyázik majd. Ez a pozíció hétvégén sem változik, hiszen a válogatott meccsek miatt szünet következik a bajnokságban.

A szeptemberi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar csapat november 24-én Lengyelországban indítja a világbajnoki selejtező sorozatot, 26-án (vasárnap) 19 órától pedig az előselejtezőből másodikként továbbjutó Koszovó ellen lép pályára Debrecenben.  

Sztojan Ivkovics előzetesen 17 játékost nevezett a bő keretbe, a szövetségi kapitány várhatóan szerdán dönt arról, hogy ki az a 12 kosaras, aki bizonyíthat a két találkozón.  A legtöbb behívó a Falco postaládájába érkezett, a szombathelyi csapatból négyen is bízhatnak abban, hogy magukra ölthetik majd a válogatott mezt. A vasiak alapemberei közül nagyot játszott legutóbb a ZTE elleni győztes összecsapáson 21 pontig jutó Perl Zoltán, de Govens és a fiatal Váradi Benedek is sokat tett a sikerért.

A forduló slágermeccsét Körmenden játszották, ahol az addig százszázalékos Szolnok gigászi ütközetben elveszítette veretlenségét, annak ellenére, hogy a Tisza-partiaknál Vojvoda Dávid és Kovács Péter is remekelt.   A bő keretben egyetlen légiós található, a spanyol első osztályúTenerife csapatában pattogtató Rosco Allen.

Jegyek a Sport Hotelben, illetve a jegy.hu-n, már 500 Ft-tól kaphatók.

 

A magyar válogatott bő kerete:

Alba Fehérvár: Keller Ákos, Filipovity Marko

Atomerőmű: Ruják Adrás, Eilingsfeld János

KTE: Wittmann Krisztián, Molnár Márton, Karahodzic Kemal

Falco: Tóth Norbert, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Govens Darrin

Körmend: Ferencz Csaba

Szedeák: Juhos Levente

Szolnoki Olaj: Vojvoda Dávid, Kovács Péter

ZTE: Benke Szilárd

Tenerife: Allen Rosco

 

A magyar válogatott vb selejtezői:

2017. november 24.

Lengyelország–Magyarország, Bydgoszcz, 18.15

2017. november 26.

Magyarország–Koszovó, Debrecen, 19.00

2018. február 23.

Litvánia–Magyarország

2018. február 26.

Magyarország–Lengyelország

2018. június 28.

Koszovó–Magyarország

2018. július 1.

Magyarország–LitvániaCikk nyomtatása