Cél a világbajnokság!

2017. 11. 21. (kedd) 23.32

Kecskeméten edzett a lengyelországi és debreceni vb selejtezőkre készülő magyar férfi kosárlabda válogatott.

„Mindenképpen a vb-kijutás a cél, bármennyire is úgy tűnhet, hogy ez nem reális, ha ugyanis nincsenek céljaink, akkor teljesítmény sem várható el”- mondta el a sajtónyilvános tréningen Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. A szakember mindemellett azt is bejelentette, hogy a jövőben a fehérvári Keller Ákos viseli majd a csapatkapitányi karszalagot.  

Szalay Ferenc, a hazai szövetség elnöke azt mondta, arra számítanak, hogy az elkövetkező három-négy évben egy ütőképes férfi válogatott alakul ki. „Ez persze azon is múlik, hogy a fiatalok hogyan épülnek be a csapatba” – közölte, majd kiemelte: a világbajnoki selejtező kimenetele sem másodlagos kérdés, de az elsődleges mégis az, hogy összerázódjon és kialakuljon a csapat a következő időszakra. Ivkovics Sztojan iránt töretlen a bizalom, mert jól felkészült edző és pedagógus, aminek kiváló bizonyítéka a csapatkohézió. A sportvezető beszélt arról is, hogy jelenleg az egyes-kettes pozícióban kiválóan teljesítő Govens Darrinnal gondolják megoldani a honosított kérdést, ugyanakkor van más külföldi születésű játékos is a látókörükben.

A mieink november 24-én előbb az Eb-n négy vereséggel és egy győzelemmel a csalódást keltő, 18. helyen záró lengyelekkel játszanak idegenben, majd két nappal később az előselejtezőből másodikként továbbjutó Koszovóval találkoznak a Főnix Csarnokban. 

A C csoportból az első három helyezett jut tovább a következő csoportkörbe. Ott a horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerülnek össze, a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut ki a 2019-es vb-re.

Jegyek a Sport Hotelben, illetve a jegy.hu-n, már 500 Ft-tól kaphatók.

A magyar válogatott bő kerete:

Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (KTE), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Tóth Norbert (Falco), Ferencz Csaba (Körmend), Molnár Márton (KTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Marko (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzic Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco), Govens Darrin (Falco)

A magyar válogatott vb selejtezői:

2017. november 24.

Lengyelország–Magyarország, Bydgoszcz, 18.15

2017. november 26.

Magyarország–Koszovó, Debrecen, 19.00

2018. február 23.

Litvánia–Magyarország

2018. február 26.

Magyarország–Lengyelország

2018. június 28.

Koszovó–Magyarország

2018. július 1.

Magyarország–LitvániaCikk nyomtatása