Govens nélkül a vb selejtezőkön

2017. 11. 22. (szerda) 16.23

Ivkovics Sztojan kijelölte a lengyelek ellen pályára lépő tizenkettes keretet.

A magyar férfi kosárlabda válogatott pénteken Bydgoszczban kezdi meg szereplését a 2019-es kínai világbajnokságra kvalifikáló selejtezősorozatban, majd vasárnap 19 órától Koszovót fogadja a Főnix Csarnokban. Az előzetes névsorhoz képest nem utazik a csapattal Ferencz Csaba, Tóth Norbert, Wittmann Krisztián és Molnár Márton. Sajnos a honosított Govens Darrin (képen) hivatalos papírjai nem készültek el a határidőig, így a Falco klasszisa nem léphet pályára a két összecsapáson, ennek ellenére elutazik a válogatottal Lengyelországba.

A szövetségi kapitány elmondta: ,,Ez a keret a lengyelek ellen szól, a Koszovó elleni mérkőzés előtt változhat.” – nyilatkozta Ivkovics.

A magyar válogatott kerete a pénteki mérkőzésre: Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Márkó (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzsics Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco)

A vasárnapi találkozóra jegyek a Sport Hotelben, illetve a jegy.hu-n, már 500 Ft-tól kaphatók.

A magyar válogatott vb selejtezői:

2017. november 24.

Lengyelország–Magyarország, Bydgoszcz, 18.15

2017. november 26.

Magyarország–Koszovó, Debrecen, 19.00

2018. február 23.

Litvánia–Magyarország

2018. február 26.

Magyarország–Lengyelország

2018. június 28.

Koszovó–Magyarország

2018. július 1.

Magyarország–Litvánia

 

Fotó: MTI/Ujvári SándorCikk nyomtatása