A Négyes Döntő résztvevői: Csurgói KK

2018. 04. 09. (hétfő) 14.10

2016 és 2017 után április 14-én és 15-én újra a Főnix Csarnok ad otthont a Férfi Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének.

Zsinórban második alkalommal kvalifikálta magát a legjobbak közé a csurgói együttes, amely egy évvel ezelőtt a Veszprémmel szemben maradt alul az elődöntőben (23-33), majd a bronzmérkőzésen a Tatabánya is jobbnak bizonyult náluk (18-23). A somogyiak történetük legnagyobb sikereit egyértelműen a 2013-as esztendőben aratták, amikor a bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmet szereztek, majd a következő évben az EHF-Kupa csoportkörében is pályára léptek.

A Csurgó szombaton 13 órától a MOL-Pick Szeged ellen lép pályára a döntőbe jutásért.

Előzetes nyilatkozatok:

Bencze József vezetőedző: - Nagyon boldogok vagyunk, hogy történetünk során harmadszor, sorozatban másodszor is bejutottunk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. Ebben a kiírásban mindezt kizárólag idegenbeli találkozókon harcoltuk ki, ezért pedig külön dicséret jár a fiúknak! Az esélyek nem mellettünk szólnak, így nincs is rajtunk teher, ám szeretnénk megmutatni - lehetőség szerint már az elődöntőben -, hogy nem érdemtelenül vagyunk a Final Four mezőnyének tagjai. Nem lesz könnyű dolgunk, de bízva szurkolóink támogatásában, szeretnénk jó eredményt elérni. A nagy távolság ellenére ismét sok csurgói szimpatizánsra számítunk, már csak miattunk is a tőlünk telhető legtöbbet kell kiadnunk magunkból!

Balogh Tibor kapus: - Nagyon örülök, hogy ismét sikerült bejutnunk a magyar kupa négyes döntőjébe, talán kedvezőbb volt a sorsolásunk is. Én személy szerint nagyon várom már, hiszen ez lesz a 3. alkalom, hogy részt vehetek egy ilyen rangos tornán, jó csapatokkal és nagyon jó körülmények között, fantasztikus hangulatú meccseken. Debrecen harmadik éve ad otthont a Magyar Kupa Final4-nak, és az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagyszerű környezetben vívhatjuk meccseinket. Első nap a Szeged csapatával mérkőzünk, természetesen tudjuk, hogy a Tisza-partiak az esélyesek, de nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára.  A helyosztókon papírforma szerint a balatonfürediekkel játszunk a harmadik helyért, tudjuk jól, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz.  Sajnos idén még nem sikerült ellenük győztesként elhagyni a pályát, de koncentrált játékkal minden esélyünk megvan arra, hogy megszerezzük a bronzérmet. Az utóbbi években rendre nagyon sok szurkoló is elkísérte a csapatot a nagy táv ellenére is, reméljük, ez idén sem lesz másként, és ugyanúgy nagy létszámú csurgói szurkolók előtt játszhatunk jó mérkőzéseket.

Jegyek a www.kezilabdaszeretlek.hu/jegy oldalon vásárolhatók.

Férfi Magyar Kupa négyes döntő, Debrecen, Főnix Csarnok

Április 14., szombat, elődöntők:

13:00 MOL-Pick Szeged–Csurgói KK

15:15 Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE

Április 15., vasárnap:

15:15 bronzmérkőzés

17:45 döntőCikk nyomtatása