Vasárnap a magyar-brazillal rajtol a női junior vb!

2018. 06. 29. (péntek) 19.25

Július 1-jén beindul a kézilabdás nagyüzem Debrecenben: a Főnix Csarnokban és a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban megkezdődik a XXI. női junior kézilabda-világbajnokság, színpompás megnyitóval, sztárfellépővel és az éremesélyes magyar csapat mérkőzésével.

„Bármi megtörténhet!” – szól a junior világbajnokság mottója, nem véletlenül, hiszen számos válogatott érkezik éremeséllyel a cívisvárosba, hogy aztán két héten keresztül folyjon a küzdelem a trónért, a világelsőségért. Csakúgy, mint a világ egyik legnépszerűbb televíziós sorozatában, a Trónok harcában, amely a vb-szervezőket is megihlette, így a torna arculatában visszaköszönnek a széria grafikai elemei és hangulata.

A vasárnapi megnyitóünnepség 16 órakor kezdődik, benne táncos produkciókkal és a csapatzászlók bevonulásával, majd színpadra lép a vb sztárfellépője, a horvát 2CELLOS. A két horvát fiatal tehetség, Luka Sulic és Stjepan Hauser figyelme középpontjában mindig is az élő muzsikálás állt, népszerű slágerekkel kápráztatják el közönségüket csellóra hangszerelve. Hírnevüket Michael Jackson híres számának, a „Smooth Criminal” feldolgozásával érték el, de feldolgozták az AC/DC „Thunderstruck” című dalát is, amely már túl van a 119 millió YouTube-megtekintésen. A két zenész a csellót új szintre emelve hatalmas sikereket ér el világszerte. Zenei stílusuk nem ismer határokat: a klasszikus zenétől a filmzenén át, a pop és rock különféle zenei irányzatait képviselik. A duó többek között a 2018-as Real Madrid-Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőn is fellépett.

A megnyitót a magyar-brazil találkozó követi, amelyen a mieink első lépéseiket tehetik meg a hőn áhított dobogó felé. Golovin Vlagyimir csapatának, soraiban többek között Tóvizi Petrával, Suba Sárával és Háfra Noémivel, jó esélye van az éremszerzésre, hiszen az együttes a 2015-ös ifjúsági Eb-n bronzérmes, a 2016-os vb-n korosztályában mindössze egy vereséggel 5., a tavalyi junior Eb-n pedig a 4. helyen végzett. A történelmi előjelek is kedvezőek: a 2001-es magyarországi junior vb-n a magyar válogatott ezüstérmet szerzett, a 2009-es, szintén hazánkban rendezett U19-es Eb-n pedig szintén döntőt játszhatott a csapat – előbbi garnitúra soraiban Görbicz Anitával, Vérten Orsolyával, az utóbbi keret tagjaként pedig Kovacsics Anikóval, vagy éppen Zácsik Szandrával. Hasonló eredménnyel alighanem kiegyeznénk ezúttal is.

Hamarosan befejeződik a felkészülésünk, várjuk a rajtot. Most még idegesek a lányok, de úgy gondolom, hogy ez teljesen normális, és vasárnap teljesen higgadtan és jó ormában kezdünk. Négy hétig készültünk együtt a rajt előtt, és az összetartások kiváló hangulatban teltek. Nagyon egységesek vagyunk, a felkészülési mérkőzések során voltak győzelmeink, döntetlenjeink, vereségeink egyaránt, de úgy vélem, hogy kritikus szituációkban jó döntéseket hoznak a játékosok. Ami a csoportunkat illeti, felemásak az erőviszonyok. Brazília ellen kezdjük meg a szereplésünket, erős csapat, több mérkőzést is megnéztünk a játékukról, kicsit más kézilabdát játszanak, mint Európában, így nem lesz egyszerű ellenük. Elefántcsontparttól nem hinném, hogy tartanunk kéne, Montenegrót láttuk már a junior FINAL4 során, talán egy mérkőzésük volt erősebb, de tőlük sincs félnivalónk. Norvégiával már nehezebb dolgunk lesz, sokat futnak, nagyon erősek és tavalyhoz képest sokkal stabilabb lett a játékuk, de mi is erősek vagyunk. A hetedik mérkőzésen már biztos, hogy olyan csapattal fogunk találkozni, aki éremesélyes. Ezen a vb-n 8-9 olyan csapat van, amely ott lehet a dobogón, többek között a tavalyi Eb-győztes Franciaország. Ők a saját korosztályukhoz képest nagyon komoly szinten kézilabdáznak. Szeretnénk a legjobb négybe jutni, de inkább óvatos vagyok az esélyek latolgatását illetően.  Mi mindig az adott és a következő mérkőzésre koncentrálunk, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb formánkat fogjuk nyújtani.

A világbajnokságra nyitóünnepségére és nyitómérkőzésére, valamint valamennyi versenynap találkozóira rendkívül kedvezményes áron kaphatók a jegyek a www.kezilabdaszeretlek.hu/jegy oldalon.

A világbajnokságra bérletet az alábbi linken keresztül tudnak vásárolni: https://bit.ly/2KsFjbV

A magyar női junior válogatott kerete:

Kapusok: BINÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)

Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUTI Bettina (MTK Budapest)

Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PÉNZES Laura (DVSC-TVP)

Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), SZABÓ Kitti (NEKA)

Beállók: GIRICZ Laura (EUbility Group Békéscsaba), PÁSZTOR Noémi (Budaörs), TÓVIZI Petra (DVSC-TVP)

Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (GVM Europe-Vác), HORVÁTH Laura (NEKA), KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác)

Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir

Edző: PIGNICZKI Krisztina

A július 1-jei Főnix Csarnokbeli programra, azaz a megnyitó-ünnepségre és a magyar-brazil nyitómérkőzésre 3000 forintos áron válthatók a belépők, a július 14-i helyosztókra (7. helyért, 5. helyért, bronzmérkőzés, döntő) pedig 1000 forintba kerülnek a jegyek. Valamennyi további versenynapra a belépők ára 500 forint.

A megnyitóra (július 1.) 6 éves kor alatt a belépés ingyenes, a többi napon 14 éven aluli gyermekek számára igazolvány felmutatásával ingyenes belépés.

Minden belépőjegy mellé egy pohár sör vagy üdítő jár ajándékba!

A rendezvény ideje alatt lesz lehetőség helyszíni jegyvásárlásra is.

XXI. IHF női junior kézilabda-világbajnokság, 2018. július 1-14., Debrecen

Csoportbeosztás:

A-csoport: Magyarország, Norvégia, Montenegró, Brazília, Portugália, Elefántcsontpart

B-csoport: Oroszország, Dél-Korea, Szlovénia, Kína, Chile, Izland

C-csoport: Dánia, Hollandia, Románia, Angola, Japán, Paraguay

D-csoport: Franciaország, Németország, Spanyolország, Horvátország, Egyiptom, Svédország

A csoportok első négy-négy helyezettje jut a nyolcaddöntőkbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései (Főnix Csarnok):

Július 1. 18:00: Magyarország-Brazília (tv: Duna World)

Július 4. 18:00: Magyarország-Portugália (tv: M4 Sport)

Július 5. 16:00: Magyarország-Elefántcsontpart (tv: M4 Sport)

Július 7. 13:30: Magyarország-Montenegró (tv: M4 Sport)

Július 8. 18:00: Magyarország-Norvégia (tv: M4 Sport)

A további program:

Elnöki Kupa: július 10., 11.

Nyolcaddöntők: július 10.

A 9-16. helyért: július 11.

Negyeddöntők: július 11.

Az 5-8. helyért: július 13.

Elődöntők: július 13.

Döntő, a 3. helyért, a 5. helyért, a 7. helyért: július 14.

A világbajnokság részletes programja letölthető a mellékelt fájlból.

A világbajnokság honlapja: http://www.hungaryhandball2018.hu/

A világbajnokság Facebook-oldala: https://www.facebook.com/handballhungary2018/

A világbajnokság Instagram-profilja: https://www.instagram.com/handballhungary2018/

 Cikk nyomtatása