Férfi MK: Veszprém-Szeged döntő vasárnap

2019. 04. 06. (szombat) 20.39

Rendkívül könnyed, 22 gólos győzelmet aratott a Telekom Veszprém a Dabas ellen a férfi Magyar Kupa debreceni négyes döntőjének első elődöntőjén. A másik elődöntőben sokáig ott tudott lenni a Balatonfüred a Szeged nyomában, végül hét találattal győzött a Tisza-parti együttes.

Férfi Magyar Kupa, 1. elődöntő:

ROTACHROM DABAS-TELEKOM VESZPRÉM 16-38 (6-16)

Debrecen, játékvezetők: Sándor, Szikszay.

DABAS: Holló, Pallag (kapusok), Ács, Bíró 1, Borsos 1, Garajszki, Halász, Kekezovity 1, Kiss 1, Klyuyko, Országh 1, Perisic 6 (4), Shinnosuke, Simovic 1, Szöllősi 3, Zakics 1 (1). Edző: Tomori Győző.

VESZPRÉM: Mikler, Sterbik (kapusok), Blagotinsek 2, Gajic 7, Ilic 6 (3), Lékai 1, Mackovsek, Mahe 3, Manaskov 4, Marguc 2, Nagy 1, Nenadic 4, Nilsson 5, Strlek 2, Szuharev 1, Terzic. Edző: Davis Camara David.

Kiállítások: 6, ill. 12.

Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3.

A Dabas szerezte az első elődöntő első találatát, majd belendült a Veszprém és három perc leforgása alatt lőtt öt gólt, ráadásul Mikler is jó napot fogott ki a veszprémi kapuban, így időt is kért Tomori Győző a Dabas vezetőedzője. Az első negyedórát követően már hattal vezetett a Veszprém, a Dabas pedig hosszú ideig nem tudott eredményes lenni. A gólcsendet Boros törte meg gyors egymásutánban kétszer, ám nem tudta szorossá tenni a mérkőzést Tomori Győző együttese, a szünetre már tíz gólos különbség alakult ki a veszprémiek javára.

Szünet után sem lett szorosabb a mérkőzés, a Veszprém tovább növelte az előnyét, nem kis részben a harminc perc alatt hét gólig jutó Gajicnak köszönhetően. A 38. percben Blagotinsek piros lappal hagyta el a pályát, miután megszerezte harmadik kétpercesét, de ez nem vette el a Veszprém kedvét, tíz perccel később már hússzal ment David Davis együttese. A Veszprém végül 22 gólos sikerrel jutott a vasárnap 16:00-kor kezdődő fináléba.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: - Az egész mérkőzéssel elégedett vagyok, mindenki nagyon koncentrált volt, úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy komolyan vesszük a találkozót, mert egy kupamérkőzést csak így lehet megnyerni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, készülünk a holnapi fináléra.

Mikler Roland: - Ezt a mai napot szerettem volna én is és a csapat is úgy lejátszani, ahogy azt illik. Úgy éreztem a csapaton, hogy lendületben vagyunk és ez holnap is ki fog tartani. Biztos, hogy sokat kivett belőlünk ez a mai mérkőzés, de a vasárnapi döntőre elfelejtjük a fáradtságot.

Tomori Győző, a RotaChrom Dabas vezetőedzője: - Sajnálom ezt az egész mérkőzést, nem erre készültünk. Érthetetlen, miért bizonytalanodtunk el ennyire. Az elején olyan védekezéssel találkoztunk, amivel ritkán, de később lett volna lehetőségünk, hogy kicsit közelebb jöjjünk a Veszprémhez. Kitaláltuk a védekezés nélküli kézilabdát, ami holnap nagyon kevés lesz. Ez volt a reális eredmény.

Szöllősi Szabolcs: - Nagyon csalódott vagyok, mert nem a valós játékunkat mutattuk ma, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Nyilván nem mi voltunk a favoritok, már az első negyedórában eldőlt a mérkőzés. Elől és hátul is rengeteg hibával játszottunk. Ezt a mérkőzést el kell felejteni és rendbe kell rakni a fejeket, mert holnapra ennél sokkal több kell.

 

Férfi Magyar Kupa, 2. elődöntő:

MOL-PICK SZEGED-BALATONFÜREDI KSE 33-26 (16-13)

Debrecen, játékvezetők: Hargitai, Markó.

SZEGED: Alilovic, Sego (kapusok) Balogh 6 (1), Bánhidi 3, Blazevic, Bodó 4, Bombac 2, Canellas 4, Gaber 3, Henigman, Kasparek 1, Maqueda 1, Rodriguez 4, Sigurmannsson 4 (1), Sostaric, Sunajko 1. Edző: Juan Carlos Pastor Gomez.

BALATONFÜRED: Bősz, Fazekas (kapusok), Bóka 3, Da, Déber 1, Határ, Hornyák 2, Kemény 1, Máthé 4 (2), Németh 1, Orbán, Semenov 2, Szita 5, Szöllősi 3, Szöllősi, Topic 4. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 6.

Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.

Kiegyenlítettebb játékot hozott a második elődöntő, az első negyedben felváltva estek a gólok mindkét oldalon, és a kapusok is gyönyörű védéseket mutattak be. A 19. percben kezdett elhúzni a Szeged, először vezetett a mérkőzésen két találattal Juan Carlos Pastor együttese. Egy hosszabb balatonfüredi gólcsendet követően és négy gólos szegedi előnynél Csoknyai István időt kért. Szükség is volt rá, zsinórban kétszer volt eredményes a Füred, Bősz pedig hetest védett, de nem tudták megfordítani a mérkőzést a Balaton-partiak. Az első felvonás időntúli szabaddobással zárult, ám Fazekas gyönyörűen hárította a szegedi próbálkozást. A szünetre három gólos szegedi előnnyel mentek a csapatok.

A folytatásban sem könnyítette meg a Balatonfüred a Szeged dolgát, az első percekben fokozatosan dolgozta le a hátrányát Csoknyai István együttese, és egy gólra is fel tudott zárkózni. Nem tartott sokáig a füredi öröm, a Szeged újra meg tudott lépni és magabiztos előnyt alakított ki magának, hat gólos szegedi vezetésnél a Balatonfüred kihasználta az utolsó időkérés lehetőségét. Az utolsó öt perc hét gólos Szeged-vezetéssel kezdődött, miután Alilovic parádézott a kapuban. Szépíteni már nem tudott a Balatonfüred, így a Szeged hét gólos győzelemmel jutott a döntőbe, ahol a címvédő Veszprém lesz az ellenfele.

Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője: - Akkor tört meg a mérkőzés, amikor elkezdtünk jobban védekezni. Úgy játszottunk, hogy már a holnapi meccsre készültünk, így próbáltunk több játékosnak is lehetőséget adni. Holnap nagyon nehéz találkozó vár ránk, úgy gondolom, hogy belőlünk több energiát vett ki az elődöntő, mint a Veszprémből, de nagyon szeretnénk megnyerni a kupát.

Balogh Zsolt: - A Füred nagyon jól játszott, felszabadultak voltak végig, mi pedig álmosan kezdtük a találkozót. A végére viszont elfáradt az ellenfél is, forgatták a csapatot. Nagyon jó meccset játszottunk, gratulálok a Fürednek, biztos voltam benne, hogy sokáig partiban lesznek, de végül nem lett olyan szoros a meccs.

Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője: – Még messze állunk a két BL-csapat játékának színvonalától, de azért igyekeztünk mindent megtenni a tisztes eredményért. Negyvenöt percig ott voltunk a Szeged nyakán, és különben is végig bátran, ám nem felelőtlenül játszottunk. Még szorosabb lehetett volna a csata, ha a hajrában nem akad meg a támadójátékunk. Vasárnap ennek a tanulságát levonva kell küzdenünk a bronzért.

 

Forrás és fotó: mksz.huCikk nyomtatása