Az Európa-bajnokság jegyében

2019. 11. 14. (csütörtök) 23.58

Lassan a célegyenesbe fordulunk a január 24. és 26. közötti debreceni Európa-bajnokság előtt: a Szervezőbizottság vezetésével zajlanak az előkészületek – Debrecenben és Budapesten egyaránt.

Magasan a léc, hiszen 2019 januárjában Dordrecht fantasztikus kontinensviadalt rendezett, ám ahogyan sportolóink számára nincs lehetetlen, úgy a szervezők számára sem: látványos show-elemekkel, a nézők és szurkolók szórakoztatását szolgáló betétprogramokkal tarkított versenyt álmodtak meg a Főnix Csarnokban.

A csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke egyértelműsítette, hogy bár szó sincs arról, hogy a magyar short track válogatott ne venné komolyan a világkupa-sorozatot, valamint a szezon végi világbajnokságot, de az idény legfontosabb verseny a januári, debreceni Európa-bajnokság lesz.

„Terveink szerint telt házas versenyt rendezünk januárban a Főnix Csarnokban, ám ez nem az a sportág, és képviselői nem azok a sportolók, akik megijednek a kihívásoktól, és akik összeroppannak a hazai pálya miatt. Féljenek inkább a riválisok, hogy a világ legjobbjait, vagyis a mieinket hazai közönség előtt kell legyőzniük” – fogalmazott az elnök.

„Április utolsó napján teszteltük a jeget a Főnix Csarnokban, akkor a versenyzők, és a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség képviselője is elégedetten nyilatkoztak, azért dolgozunk, hogy januárban is legalább olyan minőségű jégen versenyezhessenek Európa legjobbjai, mint áprilisban – tette hozzá Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője. – Emellett kiemelten fontos számunkra, hogy az Eb telt házas verseny legyen, terveink szerint naponta négy-négyezerötszáz néző szurkol majd a magyar csapatnak.

Október közepén elindult az Európa-bajnokság honlapja – a https://euroshorttrack2020.com/ oldalon magyar és angol nyelven is megtalálhatók a legfrissebb hírek, és minden, az eseménnyel kapcsolatos egyéb információ.

„A honlapon igyekszünk minden igényt kielégíteni, megtalálható rajta a sportágbemutató éppúgy, mint annak szabályrendszere, az Európa-bajnokság eredményeit tartalmazó oldal direkt elérhető lesz rajta” – mondta el Váradi Orsolya, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezetője.

Megkezdődött a jegyértékesítés is: az eseményre napijegyek, bérletek is válthatók, különböző kategóriákban. Korlátozott számban ICE VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók – az ICE VIP  jegy mellé járó kedvezmények és lehetőségek megtalálhatóak az Eb honlapján: https://euroshorttrack2020.com/jegyvasarlas.

„Az ICE VIP csomag kiemelt ülőhelyeket jelent, lehetőséget ad a bajnokainkkal való találkozásra, meleg ebéddel látjuk el a jegytulajdonosokat, de emellett mód nyílik arra is, hogy a kulisszák mögé is belessenek az ICE VIP csomagot vásárlók” – tájékoztatta a média képviselőit Váradi Orsolya.

MOKSZ-SEAT: együtt az Eb-n is

A SEAT márka már 2017 óta elkötelezett támogatója a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek, az idei szezonban 15 autóból álló flottát biztosít a válogatott sportolóknak és a szövetségnek. A Porsche Hungaria és a SEAT az Európa-bajnokság Arany fokozatú szponzora lett: az Eb ideje alatt 10 autóból (2 Audi, 2 VW Transporter, 6 SEAT Tarraco) álló shuttle szolgáltatással, míg novembertől 2 db SEAT Leon modellel segíti a szervezőbizottság munkáját.

Miközben a szervezők a debreceni kontinensviadal minél színvonalasabb megrendezésén fáradoznak, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a jégen bizonyítják, hogy a sportág legjobbjai.

Short trackeseink kiválóan indították a világkupa-sorozatot: Salt Lake Cityban egy ezüst- (Liu Shaolin Sándor, 500 méter) és két bronzérmet (Liu Shaoang, 500 méter; Jászapáti Petra, 500 méter) szereztek, majd egy héttel később még erre is rátettek egy lapáttal, hiszen Liu Shaolin Sándor 500 méteren győzött, és nyert a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összetételű férfiváltó is.

„Nehéz újra és újra érmeket szereznünk egy-egy versenyen, a szezon kezdetekor mindig az az érzésem, hogy ismét bele kell rázódnunk ebbe az egészbe: a versenyek ritmusába, feszültségébe, fáradalmaiba. És rettenetesen nehéz eljutni a fináléig, de még a B-döntőig is – mondta el Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere. – Jó nyitányon vagyunk túl, amely azon túl, hogy rávilágított az esetleges hiányosságainkra, azt is megmutatta, hogy riválisaink milyen erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy még jobbak legyenek. Hát, tesznek.” De tesznek a mieink is, ráadásul sohasem arról voltak híresek, hogy megijednének a kihívásoktól – az Eb kapcsán is tele vannak egészséges önbizalommal.

„Már nagyon várjuk a debreceni Európa-bajnokságot, azt pedig, hogy elvárják tőlünk a jó szereplést, az évek során már megszoktuk. Mert igenis hozzá lehet szokni a teher elviseléséhez!” – jelentette ki határozottan Liu Shaolin Sándor.

 

Forrás és fotó:

HUNSKATE Média / Kovács Erika -Fotó: Gémesi Balázs

 Cikk nyomtatása