Már majdnem tökéletes a jég!

2020. 01. 16. (csütörtök) 17.17

A tavalyi, magyar szempontból a sportág történetének legsikeresebb, 4 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel záruló dordrechti Európa-bajnokság után január 24. és 26. között Debrecenben küzdenek meg az érmekért az öreg kontinens legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázói.

Ami borítékolható, 23 ország közel 150 versenyzője mutatja meg tudását a három nap során a Főnix Csarnokban, a mieinken kívül Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország és Oroszország képviselteti magát a maximális (10 fő) sportolói létszámmal.

A jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra egyébként már vasárnap megérkeznek az első küldöttségek, többek között a magyar válogatott is.

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) új előírása szerint egy a megszokottnál vastagabb pályavédelmi rendszert alakítottak ki a szervezők, így a 90 cm-es szivacsréteg még inkább védi a sportolókat. A short track a jeges sportágak közül az egyik legigényesebb a jég minőségét tekintve, hiszen tökéletesen sima és megfelelő hőmérsékletű jégre van szükség a verseny lebonyolításához. Jelenleg valamivel több mint 2 cm fölötti a jégvastagság, a hőmérséklete pedig mínusz 9-10 fok között van.

Jegyvásárlás:

https://euroshorttrack2020.com/jegyvasarlas

 

Fotó: Matey IstvánCikk nyomtatása