Debrecenben edzőtáborozik a magyar futsal válogatott

2020. 10. 20. (kedd) 11.03

Turzó József együttese az Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

A keret végleges kialakítása miatt fontos napok elé néz nemzeti futsal csapatunk, akik mától péntekig a Főnix Csarnokban készülnek a közeljövő feladataira. Az edzőtáborba 14 játékos -köztük a DEAC két kiválósága, Siska Gergő és Szentes-Bíró Tamás- kapott meghívót. Az elmúlt időszakban a horvát, a szlovén és a lengyel válogatott ellen is szeretett volna edzőmeccset játszani Turzó József szövetségi kapitány legénysége, de ezek az összecsapások a vírushelyzet miatt elmaradtak.

A magyar válogatott az Eb selejtezőkre készül, ahol Kazahsztán és Fehéroroszország, továbbá a Ciprus-Izrael mérkőzés győztesével találkoznak majd a mieink. Az első fordulót a tervek szerint idén decemberben, Kazahsztánban rendezik, az utolsót pedig 2021 áprilisában. A nyolc csoport első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig 2021 novemberében rájátszás során dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről.

A felkészülés programjában központi helyet kap a Főnix Csarnok, hiszen a tervek szerint november elején Szlovákiával egy, míg Ukrajnával két barátságos meccset is játszanak a magyarok Debrecenben.

A 2022-es Futsal Eb-nek Hollandia ad otthont.

 

Fotó: valogatott.mlsz.hu/futsalCikk nyomtatása